כמה פשוטה יכולה להיות עבודת הדייג.
תנו לו סירה, תנו לו רשת, תנו לו ים, זמן, והשמים הם הגבול. אך האם זה כל כך פשוט? מסתבר שלא. יש אין סוף שאלות שהדייג שואל את עצמו מידי יום.
האם הסירה שלי יציבה, גדולה ומהירה? האם היא מכילה, נעימה ונוחה? האם הרשת שלי שלמה, גמישה ומתפרשת על שטח מספיק גדול? האם אני דג במקום הנכון, בזמן הנכון, האם אני אוהב לדוג לבד או יחדיו? ומעל לכל, האם אני קשוב לעולם שמסביבי ולשינויים החלים בו?
יש אין סוף אפשרויות. דייג בעל כל האמצעים, שדג בים ללא דגים, לא יצליח לעולם להגשים את ייעודו. גם הדייג החרוץ ביותר, ללא רשת שלמה ותקינה, יתקשה לגדול ולהצליח. כך שהמשוואה אינה פשוטה, צריך לראות את התמונה בכללותה ולהבין שכולנו בעצם סוג כזה או אחר של דייגים, מחפשים את הסירה, הרשת והים הטובים ביותר עבורנו.
כולנו אנשים חושבים, עובדים, מתפתחים, אך בקצב החיים המטורף, אנחנו לא תמיד זוכרים לעצור ולשאול את שאלות הדייגים.
תורת הפנג שואי הינה חלק ממכלול המסייע למצוא את התשובות. להיות קשובים, לחשוב קצת אחרת, לבנות את הסירה הטובה ביותר, לדעת למקם אותה בים הנכון ובזמן הנכון. פנג שואי הינו ארגז כלים מדהים, באמצעותו ניתן ליצור מרחב מאוזן, לחזק ולהעצים, להזרים ולהעשיר את האנרגיה מסביבנו. לתעל אנרגיות של שפע, בריאות, מוניטין ויצירתיות ולרסן אנרגיות שליליות המעכבות אותנו.
זהו אינו סוד שהצלחת הפנג שואי התרחבה גם לעולם העסקים. חברות, עסקים גדולים כקטנים, ועסקים בהקמה הבינו את יכולת השפעתה על המציאות העסקית, הבאה לידי ביטוי בשיפור התוצאות העסקיות, שביעות רצון העובדים ושיפור התקשורת הבינאישית. ישנם לא מעט קונצרנים גדולים כדוגמת סיטי בנק, דונלד טראמפ, בריטיש אירוויז אשר עצבו את המרחב שלהם על פי עקרונות הפאנג שואי על מנת להשיג תוצאות טובות יותר.
השינויים אינם מרחיקי לכת, ואין צורך לטרוף את כל הקלפים. תפקידו של יועץ פנג שואי הוא למצוא את הנוסחה הטובה ביותר שתביא שפע והצלחה, תוך התאמה בין המבנה, סידור החללים, בדיקת כיוונים ובין בעל העסק, עובדיו וה- DNA של העסק.
החישובים מורכבים מידי משאוכל להביאם כאן אך הנה כמה טיפים שתוכלו ליישם במקום עבודתכם:
הכניסה– אחת הנקודות החשובות ביותר שיש לתת עליהם את הדעת. הכניסה הינה השער דרכו אנחנו מזמינים את האנרגיה לתוך העסק שלנו. רצוי שהדלת תהיה ממוקמת במרכז החזית, ללא קירוי. הקפידו על שלט המייצג אתכם בגאווה. ככל שהדלת תהיה רחבה יותר, כך תגדילו את הצ'י (אנרגיה) הנכנס, ותאפשרו זרימה טובה ונינוחה. חשוב שהדלת תיפתח לרווחה, ללא מכשולים, עומסים וחפצים הן מבחוץ והן מבפנים.
המראה הראשון– אין הזדמנות שנייה לרושם הראשוני… המראה הראשון בו נתקלים בכניסה לעסק הינו כרטיס הביקור שלכם. תקדישו מחשבה למסר, לאווירה שאתם מעוניינים ליצור הן עבור העסק והן עבור האנשים הנכנסים בדלתותיכם. מאוד חשוב לבדוק שהכניסה אינה ממוקמת מול חלון, דלת, ומראה המבריחים החוצה את הצ'י. הקפידו על כניסה נקייה מסודרת, ומזמינה.
המבואה– תפקיד המבואה חשוב ביותר. היא מכילה ומקבלת, היא אוספת לתוכה את הצ'י הנכנס ואת האנשים, המתפזרים לאחר מכן לשאר חללי העסק. חשוב שהיא תהיה מוארת, ורחבה (בחללים חשוכים וקטנים ניתן להיעזר במראות, בחירת צבעים ותכנון התאורה כדי להגדיל ולהאיר את המקום) . במידה ובחרתם למקם במבואה עובד קבלה, חשוב שהישיבה תהיה עם הפנים לדלת אך לא מולה (עם הגב לקיר). בחירת הצבעים, תמונות, פינות ישיבה משפיעים אף הם, מומלץ להתאימם כך שיתמכו באופי העסק ויזמנו פנימה את השפע.
תאורה–מאוד חשוב להתאים את התאורה לסוג העסק. הקפידו על תאורה טובה ונעימה. נצלו את התאורה הטבעית המגיעה מהפתחים. תאורה לבנה, ספוטים ופלורוסנטים יוצרים אוירה קרה. אהילים, מנורות צהובות (אלו שהחליפו את נורות הליבון) משרים אוירה רכה וחמימה יותר. שחקו עם התאורה בכל חדר וחדר על פי תפקידו, מיקומו וצרכיו.
צבעים–בצבע יש עוצמה . אנשים לא תמיד מודעים להשפעה האדירה שיש לצבע. יש חשיבות עליונה להתאמת הצבעים בעסק לאופי העסק. הצבע יוצר אוירה, בעזרתו ניתן להגביר צ'י טוב, לנטרל צ'י שלילי, להגדיל או להקטין חללים, להעביר מסרים ועוד. לכל צבע יש תכונות: צבעי האש דינמיים, מעודדים תנועה, תשוקה וחיות. צבעי האדמה, רכים יותר, מכילים, יציבים. צבעי המתכת מעודדים סדר, תהליכים, יוקרה. צבעי המים שקטים, סבלניים, וצבעי העץ מייצגים צמיחה, התרחבות, רעננות ועוד.
אלו רק חלק מתכונות הצבעים, חשוב ליצור איזון בניהם, ולהתאימם בצורה הרמונית.
צמחים- לצמחים תפקיד חשוב בעידן הטכנולוגי של ימינו. הצמחים מכניסים רעננות, מגבירים אנרגיה של צמיחה והתחדשות וממתנים את הקרינה ממכשירי החשמל סביבנו . מומלץ לאמץ צמחים חיים, בעלי עלים רחבים הגדלים כלפי מעלה.
שולחנות ופינות עבודה– חשוב ליצור פינות עבודה נוחות ונעימות. כיוון הישיבה צריך להיות עם הפנים לדלת והגב לקיר (מקנה תחושת שליטה וביטחון, מעלה את יכולת הריכוז ואת שלוות העובד).
בעמדות עבודה אישיות תנו מקום לעידוד תחושה "ביתית", תוך שימוש בחפצים אישיים של העובדים, תמונות, חפצים שהם אוהבים וכדומה.
אחסון הנה מילת המפתח. עומס ובלאגן יוצרים תחושת תקיעות ולחץ- לכן דאגו למגירות, ארוניות, עודדו שמירת שולחנות נקיים ומסודרים.
חדרים- יש חשיבות למיקום וסידור חדרי מנהלים, חדרי ישיבות, אולמות תצוגה ועוד. לכל חדר חוקים משלו, מיקומו בתוך החלל, ארגון המקום, בחירת הצבעים. תפקיד יועץ הפנג שואי לארגן ולאכלס את החדרים על פי האנרגיה הנמצאת בהם והאנשים המאכלסים אותם. יש לתת את הדעת לחפצים ותמונות המשפיעים רבות על התפקוד והאנרגיה בחלל.
אנחנו מבלים כחצי מיומנו בסביבת העבודה, משקיעים מחשבה ומאמצים, למימוש הפוטנציאל של כל הבט והבט בעסק ובעבודה, בידיעה שכך נוכל להתקדם ולהתפתח. לעיתים אנו שוכחים להביט סביב ולבחון את סביבת העבודה. יש לה השפעה אדירה עלינו, ארגון נכון יתמוך, יחזק, ויזמן שפע יצירתיות והצלחה.
מאחלת לכם שתבנו את הסירה המתאימה לכם, תשמרו על רשת גדולה ושלמה ותדוגו אין סוף דגים…